Spoločnosť Avnet, Inc. oslavuje 50. ročné jubileum na burze v New Yorku

Je jedným len z 350 podnikov, ktoré sú už 50 rokov kótované na Wall Street

Phoenix, 15 december 2010:

Spoločnosť Avnet, Inc. (NYSE:AVT), je svetovým technologickým distrinútorom, ktorý oslavuje svoje 50-ročné jubileum na burze New York Stock Exchange (NYSE). Pri tejto príležitosti zaznel v stredu 15. decembra 2010 na Wall Street tradičný záverečný zvonček.

Toto zvonenie sa bolo od 15:55 miestneho času naživo prenášané na webovej stránke NYSE. Už o 30 minút neskôr bol na webovej stránke spoločnosti Avnet online video záznam tejto udalosti.

„Zakladatelia našej spoločnosti by boli veľmi pyšní na skutočnosť, že sme jedným z len 350 podnikov, ktorí sú už 50 rokov kótovaní na burze New York Stock Exchange“, hovorí Roy Vallee, predseda predstavenstva a riaditeľ globálnej spoločnosti Avnet.

„Súčasne pociťujeme tento míľnik ako vyznamenanie vysokej miery schopnosti prispôsobenia, silnej podnikovej kultúry a pevných základov podniku. Tieto pozitívne atribúty už od začiatku prispievajú k nepretržitému a ziskovému rastu spoločnosti Avnet a prispeli k nášmu dnešnému postaveniu svetového lídra v distribúcii technológie“.

„Ďakujeme našim spolupracovníkom, ktorí z nášho podniku urobili silný podnik, našim inovatívnym zákazníkom a dodávateľom, ktorí nám dôverovali, našim spoločníkom, ktorí investovali do nášho podniku, ako aj našim partnerom z hospodárstva a spoločnosti, ktorí s nami spoločne pracovali na vylepšovaní životných a pracovných podmienok na celom svete.“

„Môžeme byť pyšní na to, čo sme doteraz dosiahli. Zároveň môžeme prehlásiť, že budeme aj naďalej posilňovať naše vedúce postavenie na trhu, aby sme v nasledujúcich 50 rokoch dosiahli ešte viac, ako si dnes vie ktokoľvek predstaviť“, hovorí Roy Vallee.

Viackrát vyznamenaný filmový režisér a producent na Broadwayi Jon Avnet, vnuk zakladateľa spoločnosti Avnet - Charlesa Avneta, dopĺňa: „Známy časopis z New Yorku reagoval pred skoro 50 rokmi výsmechom na oznámenie môjho otca Lestera Avneta, že bude mať jedného dňa obrat 100 miliónov alebo dokonca 1 miliardu amerických dolárov. Royovi Valleemu a jeho vynikajúcemu tímu vedúcich pracovníkov sa o 50 rokov neskôr podarilo dosiahnuť obrat skoro 20 miliárd dolárov. Naše blahoželania sú určené všetkým, ktorí to umožnili.“

V čase vstupu na burzu bola burzová hodnota spoločnosti Avnet 37 miliónov amerických dolárov. Dnes je to 5 miliárd amerických dolárov. „Je pozoruhodné, že sa spoločnosť Avnet už 50 rokov neustále prispôsobuje rastúcim požiadavkám trhu a spoľahlivo patrí k špičke“, hovorí Larry Leibowitz, riaditeľ akciovej spoločnosti NYSE Euronext. „Trvalá výkonnosť, schopnosť prispôsobenia a sila rastu podniku zasluhujú obdiv. V tomto zmysle ďakujeme za dlhoročné partnerstvo.“

Ďalšie informácie o pozadí 50-ročného jubilea spoločnosti Avnet na Wall Street nájdete na webovej stránke podniku v záložke „Významné udalosti“. Okrem video rozhovoru s pánom Royom Valleem, riaditeľom spoločnosti Avnet, k nim patria aj fotografie a texty rozhovorov. Video o histórii spoločnosti Avnet je k dispozícii na adrese www.avnetondemand.com. Okrem toho nájdete ďalšie zaujímavé skutočnosti o spoločnosti Avnet a histórii podniku na príslušnej strane Microsite burzy New York Stock Exchange.

O spoločnosti Avnet

Spoločnosť Avnet, Inc. (NYSE:AVT), podnik Fortune-500, je celosvetovo najväčším distribútorom elektronických súčiastok, počítačových výrobkov a zabudovaných systémov. Keďže spoločnosť Avnet predstavuje spojenie medzi celosvetovo poprednými výrobcami technológií a širokou bázou vyše 100 000 zákazníkov, dodáva cenovo výhodné služby a riešenia s pridanou hodnotou, napomáha úspechu svojich obchodných partnerov. Spoločnosť Avnet dosiahla v priebehu obchodného roka končiaceho 3. júla 2010 obrat 19,16 miliárd amerických dolárov. Ďalšie informácie nájdete na www.avnet.com

Všetky uvedené označenia firiem a výrobkov môžu byť ochranné známky alebo registrované ochranné známky príslušných spoločností.