Pomáhame vysušiť slzy

Bratislava, Slovakia, 15 júl 2010:

Pomáhame vysušiť slzy

Bratislava, 14.7. 2010 - Významní poskytovatelia IT produktov a služieb pomáhajú ľuďom, ktorých zasiahli ničivé povodne. Spoločný príspevok je viac ako 16.000 eur. Pridajte sa.

V týchto dňoch boli medzi viac ako 500 zamestnancami v IT odvetví ukončené dobrovoľné zamestnanecké zbierky. Zamestnanci i firmy mohli prispieť na humanitárnu pomoc a rekonštrukciu obydlí ľuďom, ktorí v dôsledku povodní prišli o pokoj svojich domovov. K vyzbieraným peniazom pridali spoločnosti – zamestnávatelia rovnakú sumu, akú vyzbierali zamestnanci v danej firme. Celkový výťažok, ktorý bol spoločne odovzdaný do zbierky SOS Povodne občianskeho združenia Človek v ohrození, dosiahol sumu 16.445 eur, čo je v starej mene takmer pol milióna korún. „S myšlienkou zapojiť zamestnancov a spojiť sily s ďalšími lídrami v IT biznise prišiel TEMPEST. My v spoločnosti Avnet Technology Solutions sme túto iniciatívu prijali s nadšením a bez váhania sme sa do zbierky zapojili,“ hovorí Bronislava Kekeňáková, manažérka marketingu Avnet TS. Projekt finančne podporili aj ďalšie IT spoločnosti: DATALAN, Arrow ECS a Microsoft Slovakia.

Prosím, pridajte sa aj vy a prispejte na číslo účtu 2663032002/1100 (popis transakcie: SOS Povodne, variabilný symbol 1111).

Andrej Bán, predseda občianskeho združenia Človek v ohrození: „Myšlienka zapojiť IT komunitu na Slovensku do odstraňovania následkov ničivých povodní sa mi veľmi páči. Človek v ohrození je spoločne s partnerskou organizáciou Člověk v tísni Slovensko od prvých dní zapojený do množstva aktivít na Spiši, na Šariši a na Zemplíne. Naši dobrovoľníci napríklad čistili a opravili školu v Richnave, distribuovali hygienické a čistiace potreby, čerpadlá, odvlhčovače. Taktiež pomáhame koordinovať humanitárne organizácie a štátnu správu tak, aby sa minimalizovalo riziko duplicity. Rozsah následkov povodní je taký obrovský, že tieto aktivity určite budú vyžadovať ďalšie týždne a mesiace nasadenia v teréne, ale aj logistickej podpory. Preto vysoko oceňujeme vašu pomoc, ktorú zodpovedne využijeme.“

Kontakt pre médiá:

Ing. Bronislava Kekeňáková